Героям слава!

 До Дня Захисників і Захисниць України й Дня українського козацтва у нашій бібліотеці було проведено презентацію виставки "Героям слава!"

На виставці експоновано книги, присвячені історії найвизначнішої боротьби, яка стала основою українського державотворення - козаччини, серед яких історичні дослідження Дмитра Яворницького і художні романи, зокрема вінницького письменника Олександра Дмитрука про визначного вінницького полководця Івана Богуна.

Історія, яка створила українську державницьку національну ідею, стала першоосновою сучасних оборонців державного суверенітету й територіальної цілісності України - наших героїв: ЗСУ, ТРО, НГУ, волонтерів, лікарів, капеланів. Починаючи з 2014 року усі ці мужні люди тримають на своїх нескорених плечах цілий український всесвіт, а їхній досвід втілюється в книгах. 

Значну увагу приділено художній творчості, присвяченій воїнам УПА, які мужньо боролись за вільну Україну в умовах бездержавности проти совітських, польських і німецьких окупантів: це переважно романи сучасного українського письменника Андрія Кокотюхи.

Щиро вітаємо зі святом! 

Українське сонце зійшло...


Коментарі