Віра предків наших

 У Бібліотеці-філії 18 ВМ ЦБС відбулась презентація виставки "Віра предків наших" за однойменною назвою книги Володимира Шаяна до 115-ої річниці від дня народження автора.

На виставці експоновано 10 книг: "Віра предків наших" В.Шаяна, переклади й переспіви "Велесової книги" Б.Яценка, Б.Сушинського, колективу авторів: Б.Яценка, С.Наливайка, В. і Т. Довгичів.

Надзвичайно цікавою для відвідувачів були книги В.Кобилюха "Праукраїна і санскрит" і С.Наливайка "Етнічна історія давньої України". 

Презентацію було проведено з метою популяризації знань справжньої історії України за результатами дослідження мови, національної ідентичності українського народу і єдності його з етнічною територією української держави. Нові знання, які розкривають і доводять автори експонованих книг, вказують на безперервний окремий від інших слов'янських народів розвиток української національної культури, мови, державності, підтверджуючи фактами існування українців до півтора мільйона років тому. Доказом цього є віднайдений рукопис "Велесової книги", написаний українським санскритом і вивчений українськими санскритологами й індійськими лінгвістами. Текст археологічної пам'ятки вказує на те, що сучасна українська національна мова (а, отже, й свідомість, ментальність) в сучасному звучанні є майже ідентичною вимові мовних знаків, якими написана "Велесова книга", а власне праукраїнські духовні книги стали основою буддизму (перші чотири Веди були вивезені з території України і заховані в індійському печерному храмі в Гімалаях після приходу на Київські гори апостола Андрія Первозванного з метою збереження Рідної Віри. Решта - 3 Веди - були написані корінними мудрецями Індії після того, як Будда знайшов книги, вивезені з України (країни У)).

Давні книги писалися підрядковим письмом на дерев'яних дощечках, фото однієї з яких Ви можете побачити нижче. 

Інформація, презентована у цих текстах, свідчить про високу моральність і національну свідомість українського народу з прадавніх часів.












Коментарі