Велике свято Воскресіння

  

    Наближається Великдень, свято, яке чекають усі християни світу. Свято радості і душевної  теплоти, яке символізує початок нового життя. До цієї дати наша бібліотека підготувала виставку «Велике свято Воскресіння»  Дана виставка представляє роботи українських дослідників народознавства, етнографії, фольклору. З цих джерел можна дізнатися про народні традиції, їх витоки, як формувалися вірування, обряди та світогляд нашого народу, весь той великий скарб народної мудрості, який ми отримали у спадок від своїх пращурів.




  Другий розділ виставки «Історія писанки»  присвячений писанці та писанкарству. Без писанки не обходиться жоден Великдень. Як символ Христового Воскресіння її освячують в церквах разом з Пасхою, ставлять на святковому столі, дарують на щастя рідним. ЇЇ завжди брали з собою, коли вирушали в далекі світи. Так наша писанка стала відома усьому світові. Про історію писанки, символіку, кращих писанкарів України та Вінниччини можна дізнатися з виставкової літератури цього розділу.



  І хоч світле  свято Великодня відзначаємо цього року з болем і тривогою, але надіємось і віримо, що Господь захистить нас від смерті та наруги, яку несуть російські окупанти.

 

Коментарі