Красиві квіти тюльпани


Стало доброю традицією у вихідні дні приходити до бібліотеки сім’єю. От і в цю чудову днину, 16 лютого до книгозбірні завітали дітки з мамами на черговий майстер-клас.І хоч надворі ще зима, але весняний подих в бібліотеці вже почався.Сьогодні ми вирішили зробити тюльпани і потрапити у весняну казку, коли після тривалого зимового сну відкриває свої очі-квіти природа.

Яскравість фарб, витонченість форми і простота обробітку зробили тюльпани одними з найулюбленіших садових квітів. Перші відомості про тюльпани ми зустрічаємо в Персії. Потім їх завезли в Турцію, де квітки настільки цінувалися, що їх заборонили вивозити за межі Османської Імперії. У турецькому серіалі «Величне століття» падишах Сулейман дарує Роксолані ювелірну прикрасу у вигляді тюльпана зі словами: «Тюльпан – це символ правлячого роду». І лише потім ці чарівні квіти потрапили до Голландії.

Все це діти і дорослі дізнались із розповіді бібліотекаря; багато цікавої інформації про надзвичайну квітку учасники майстер-класу знайшли у представлених друкованих виданнях, які отримує бібліотека. Юним майстрам захотілося не тільки зробити квітку, але й посадити її біля своєї оселі.








Коментарі